Onko sinulla suunta hukassa?

09.05.2019

Oletko koskaan ollut siinä tilanteessa, jossa tuntuu, ettet oikein itsekään tiedä mitä haluaisit tai mitä pitäisi tehdä. Kenties olet siinä tilanteessa juuri nyt. Uskon vahvasti, että jokaisella on joskus ollut edessään tilanne, jossa suunta on ollut ihan hukassa. Ajattelen jopa, että hyvin moni elää tässä tilassa koko elämänsä. Itsekin päädyn yllättävän usein tilanteisiin, jossa joudun vahvasti pohtimaan tulevaisuutta ja sitä, miten edetä. Olen luonteeltani ihminen, joka tykkää elää päivän kerrallaan, mutta silti on tärkeää luoda tavoitteita ja suuntia, mitä kohti elää.

Miten sitten tietää, että mitä oikeasti haluaa?

Usein kuulemme, kun kannustetaan ottamaan rohkeasti askeleita kohti tulevaa. Mutta usein ne askeleetkin ovat ihan sumun peitossa. Ei ole oikein mitään konkreettista, mitä kohti lähteä etenemään. Silloin voit lähteä miettimään asioita joista pidät. Asioita mitkä tuovat sinulle iloa. Ehkä pidät lukemisesta ja kauniista kuvista. Ehkä nautit siitä, että laittaudut ja lähdet kaupungille ihmisten ilmoille. Ehkä nautit omasta rauhasta kotona, ehkä eläimet ovat sinulle rakkaita. Nyt on tärkeää listata asioita, joista aidosti nautit, ei sellaisia, jotka vain kuulostavat hienoilta tai että niitä pitäisi haluta. Itsekin luulin pitkään, että haluan käydä joka päivä kuntosalilla ja tehdä pitkiä ja raskaita treenejä. Kunnes ymmärsin, että olin vain adoptoinut jonkun toisen ajatuksen hyvinvoinnista ja ymmärsin etsiä itselleni sopivat tavat pitää huolta itsestäni. Tai opiskelin sellaisessa koulussa, jonka ajattelin olevan oikea seuraava askel, koska muutkin olivat sen ottaneet.

Olen kuitenkin iloinen jokaisesta valinnasta jota olen tehnyt, sillä tekemällä olen oppinut mikä minulle sopii ja mikä ei. Mitä haluan ja mitä en. On siis tärkeää aidosti hiljentyä kuuntelemaan omaa ääntään ja etsiä itselleen sopivia juttuja. Jonka jälkeen rohkeasti kokeilla uutta ja ottaa seuraava askel .Jos sinulle nousee ajatus, että ehkä haluat aloittaa uuden harrastuksen ja mieleen nousee esim. jooga. Menet kurssille ja hyvin pian huomaat, onko se oma juttusi. Jos on, ehkä syvennyt aiheeseen laajemmin ja huomaatkin yhtäkkiä, että hurahti vuosia joogan parissa ja opiskelit jossain välissä itsekin opettajaksi ja nyt sinulla on oma yritys ja opetat muita. Näin minulle kävi. En missään vaiheessa ajatellut, kun aloitin joogan että joku päivä itse opetan. Ajattelin, että olen liian levoton joogaan, mutta huomasin, että se oli juuri sitä mitä tarvitsin silloin ja rakastuin joogaan. Sitten vain seurasin omaa sydämen ääntä ja otin askeleita kohti sitä, mitä silloin halusin. Jokaisen askeleen jälkeen tunnustelin oloani ja mietin seuraavaa. Päädyin siihen missä nyt olen. Ja tänään taas mietin seuraavaa askelta ja mietin suunta. Tunnustelen sitä mikä tuntuu minulle oikealta nyt ja etenen kohti iloa ja sitä, mikä tuntuu MINUSTA oikealta. Kun on itse onnellinen, on helpompi jakaa hyvää oloa myös muille ja onnistua asioissa. Ilo ja intohimo tekemiseen on tärkeä työkalu ja se loistaa läpi.

Eli pointtina on se, että kokeilemalla opit tuntemaan itseäsi. Jos suunta on hukassa, kysele itseltäsi, mitä haluaisit nyt ja mikä toisi iloa nyt. Otat ensimmäisen askeleen kohti asiaa ja tunnustelet askeleen jälkeen seuraavaa. Elämässä on jännittävää se, että vaikka meillä olisi yksi iso tavoite, voi sinne päästä montaa reittiä. Ja se, miten tavoitteeseen pääset on asia, jonka ymmärrät vasta kun olet saavuttanut tavoitteen. Kannustan sinua rohkeasti kokeilemaan asioita ja etsimään omaa suuntaasi. Opit myös kokeilemalla, mitkä eivät toimi sinulle. Näin voit helpommin löytää asiat, joita haluat. On myös täysin normaalia huomata, että asia, jota halusit joskus ja joka oli suuri unelma, ei enää tänään ole sinulle sitä, mitä haluat. Sitten on hyvä tarkastella seuraavaa askelta, jonka avulla elämä muodostuisi jälleen siihen suuntaan, jossa sinun on hyvä ja onnellinen olla. Elämän tarkoitus on olla onnellinen. Sinä ansaitset olla elämässäsi onnellinen.

Kertaus:

-Mieti tänään asioita, joita haluaisit tehdä.

-Mieti asioita, josta tulet iloiseksi.

-Mieti asioita, joista olet haaveillut.

-Voit myös pohtia, mitä et halua ja käyttää niitä apuna, kun etsit sitä mitä haluat. Esim. En halua työtä, joka sitoo minut yhdelle paikkakunnalle -> Haluan työn, jota voin tehdä missä ja milloin vain.

-Unohda muiden odotukset ja keskity aidosti omaan ääneesi. Jos haluat olla onnellinen, sinun on tärkeää oppia kuuntelemaan ensin itseäsi.

-Kokeile rohkeasti, silloin opit.

-Anna itsellesi aikaa pysähtyä tunnustelemaan sitä, mitä haluat ja kaipaat juuri nyt.

Toivon, että inspiroiduit ja jäit pohtimaan seuraavaa askelta. Askelta kohti iloa, valoa ja onnellisuutta! Olet sen ansainnut! Kaunista päivää sinulle ihana! 

-Valo minussa kunnioittaa valoa sinussa-

Rakkaudella Veera