Onni löytyy arjesta

14.05.2019

Arki on ohikiitäviä hetkiä. Arkeen mahtuu hyviä ja huonoja sattumuksia. Sattumukset ovat elämää. Tärkeintä on se, mitkä asiat mielessä käy illalla nukkumaan. Antaako sen, että kymmenen minuuttia päivästä kului johonkin todella hankalaan ja ikävään asiaan, pilata koko päivää. Antaako huonojen hetkien vallata tila kaikelta hyvältä. On hyvä pysähtyä miettimään, oliko päivä tosiaankin huono, vai oliko siinä vain pieni hetki, ehkä juuri se kymmenen minuuttia, jotka olivat hankalia? Olivatko muut minuutit päivästä oikeastaan aika kivoja ja sellaisia, joita kannattaisi mielummin miettiä. Usein meille jää päällimmäisenä mieleen vastoinkäymiset, vaikka päivä olisi muuten ollut täynnä ihania ja kivoja arjen juttuja. Niitä juttuja, joista joku ehkä jossain päin maailmaa unelmoi. Ehkä elät nyt sitä elämää, josta itsekin joskus haaveilit. Ja NYT unohdat nauttia siitä. Arjen unelmasta. Elämästä nyt.

Kun puhutaan arjesta, voi jollekin nousta karvat pystyyn. Siinä on sellainen sana, joka ehkä saattaa kantaa mukanaan hyvinkin erilaisia mielikuvia. Silti jokaisen fakta on se, että elämä muodostuu arjesta. Arki on tässä ja nyt,  ja tämä hetki tässä, tämä on elämää. Ainoa oikea todellisuus on nyt. Huomista ei ole, on aina vain tämä hetki. Se tarkoittaa sitä, että jos haaveilet onnellisuudesta ja ilosta, on se mahdollista vain olemalla onnellinen tänään. 

Kun opettelee huomaamaan ne hyvät arkiset pienet asiat, jotka ovat itseasiassa asioita, jotka ovat meitä lähellä, oppii taidon, jonka avulla onni on aina läsnä. Katso vaikka pientä lasta, lapsi hymyilee ja nauraa jokaiselle maailman pienelle ihmeelle. Ihme voi olla ikkunasta näkyvä lintu tai hassu ilme isän kasvoilla. Miksi me unohdamme katsoa maailmaa kuten lapsi, ihmeiden ja ilon kautta? Siksikö, että jostain opimme etsimään virheitä ja sen, että virheiden kautta me määrittelemme onnistuiko päivä. Saako aamulla kaatunut kahvikuppi meidät suuntaamaan koko päivän energiat siihen huonosti alkaneeseen aamuun, joka johdattelee siten koko päivän kulumista. Vai olisiko hyvä harjoitella uudestaan se lapsuuden taito, jonka avulla oppii huomaamaan ennemmin hyvät ja iloiset asiat. Opettelee elämään kiitollisuuden kautta.

Kun keskittyy ja availee silmiään enemmän niille arjen pienille iloisille asioille, oppii näkemään niitä useammin ja jatkuvasti. Oppii nauttimaan elämästä ja katselemaan ilon kautta kuluvaa päivää. Se mihin keskittyy myös lisääntyy elämässä.

Arki on ohikiitäviä hetkiä, siksi se voi myös kiitää ohi hyvinkin nopeasti, ellei välillä pysähdy kiitollisena tarkastelemaan tätä hetkeä. Tässä hetkessä on kaikki. Ja tässä hetkessä on onnellisuus läsnä, kunhan vain opettelet huomaamaan sen. Huomaa hyvä ja avaa sydämesi ilolle ja arjen ihmeille. Sinä ansaitset olla onnellinen, joten ole sitä jo tänään. 

Mieti illalla niitä hetkiä, joista tänään olet kiitollinen. Niitä pieniä ihania asioita, joista sinun arkesi koostui ja mikä oli parasta tässä päivässä. Anna pään laskeutua kiitollisena tyynyyn ja anna itsellesi lupa levätä kevyellä ja onnellisella sydämellä.

-


Ihanaa ja onnellista päivää sinulle

Rakkaudella

Veera